
Mały biały królik
Skórki królicze powinny być suszone w przewiewnym, zaciemnionym pomieszczeniu, powinny być zawieszone, ale nie bezpośrednio przy gorącym piecu. Najlepiej jest suszyć skorki w cieple, gdzie temperatura wynosi od 25°C do 35°C, ale nie jest to konieczne. Skórki królicze nie powinny być suszone na słońcu, ponieważ bardzo szybko mogą one ulec częściowemu przepaleniu, co bardzo obniża ich wartość .
Skorki królicze suszy się od kilku do kilkunastu dni, zależy to od panującej w danym okresie pogody oraz wilgotności powietrza.
Wszystkie futerka królicze powinny wisieć do pełnego wysuszenia. To znaczy do czasu kiedy oleisty płyn, który pojawia się podczas ich suszenia na zewnętrznej powierzchni, zniknął całkowicie. Jest to bardzo ważne, ponieważ pakowanie oraz wysyłanie niezupełnie wyschniętych skórek, prowadzi do całkowitego ich zepsucia się. Nawet jeśli kilka nie zupełnie wysuszonych skórek zapakujemy razem z suchymi, w magazynie lub podczas transportu mogą one przyczynić się do gnicia czy też pleśnienia, w skórek czego doprowadzą do zepsucia się całej partii
skorek króliczych.

Cztery małe białe króliki
Wysuszone skórki królicze, najlepiej jest przed odstawą związać przednimi końcami, należy uformować z nich pęczki , ale nie większe niż po 50 sztuk w każdym. Pęczki powinno się uwiązać u pułapu w celu zabezpieczenia przed uszkodzeniem przez
szczury lub myszy.
Jeśli nie chcemy aby nasze skórki królicze zaatakowały mole, należy je często przeglądać, przetrząsać i lekko przetrzepywać. Niezależnie od tego skorki królicze podczas lata, trzeba silnie posypywać Azotoxem, naftaliną bądź innymi owadobójczymi preparatami oraz przysłaniać papierem. Jeśli skórki królicze mają być przechowywane przez dłuższy czas, należy te zabiegi powtarzać. Skórek króliczych nie powinno się solić, ani też stosować na nie jakiekolwiek środki konserwujące. Prawidłowo i odpowiednio osuszone
skórki królicze nie psują się, jeżeli tylko przechowywane są w odpowiednich i sprzyjających warunkach.